Не са малко суеверните спортисти, които изпълняват различни ритуали, за да привлекат успеха на своя страна. 

Ето най-странните ритуали:

Хвърляне на октоподи върху леда на хокейно игрище

Феновете на хокейния отбор Детройт Ред Уингс имат традиция да хвърлят телата на октоподи върху леденото игрище преди и по време на всеки домакински мач в родния им град.

Тази традиция се ражда през далечната 1952-та, когато Детройт Ред Уингс печелят купа „Стенли“. Осемте крака на октопода символизират осемте мача, които отбора печели в плейофите, за да стигне до трофея.

Оттогава традицията се следва упорито. През 1995-та на леда са хвърлени 36 октопода, като един от тях тежи 17 килограма. Талисманът на тима е лилав октопод, който се казва Ал.

Маорският боен танц на ръгбистите

Националният отбор по ръгби на Нова Зеландия често плаши съперниците си с традиционния маорски танц Хака.

Да пиеш кръв преди боксов мач

Знаменитият боксьор Шугар Рей Робинсън твърди в своя автобиграфия, че е пиел говежда кръвредовно, за да подобри физическото си състояние и за да сплашва противниците си.

Да пикаеш на ръцете си за здравина на захвата

Бейзболистите Мозес Алу и Хорхе Посада вярват, че това им помага повече от чифт ръкавици и редовно го правели преди важни бейзболни мачове.

Да препикаваш футболното игрище

Бари Фрай бе мениджър на Бирмингам в периода 1993-1996 година. Поради неизвестни причини специалистът решава, че стадион „Сейнт Андрюс" е обладан от зли духове и решава да се превъплъти в същински екзорсист, за да избави клуба си от злата участ. За тази цел Фрай извършва прост ритуал - уринира на четирите флага за ъглов удар. Не е ясно колко пъти Бари е „спасявал" Бирмингам със свръхестествената си способност, но в крайна сметка отборът се се представя добре през 1996 година и Бари Фрай е освободен от задълженията си.

Да похапваш трева от игрището

Треньорът на отбора по американски футбол към Университета на Луизиана Лес Майлс е известен с темперамента си и с това, че мотивира до краен предел своите възпитаници за големите битки. Майлс признава, че редовно опитва от настилката по време на мач, когато е в напрегната ситуация. Лес твърди, че този ритуал му помага да остане на земята и му напомня, че той е просто едно малко стръкче в огромната поляна на играта. Майлс твърди, че най-вкусният терен, който е опитвал, е този на Луизиана.

Да ти удрят шамари преди всеки мач

Играчът на отбора по американски футбол Джаксънвил Джагуърс Джон Хендерсън имал традиция преди всеки мач да бъде здраво шамаросван от помощник треньора Джо Шихан, за да се надъха за играта и да се разбеснее на терена.

Източник: DarikNews.bg