Как "Леденият човек" - холандският екстремен спортист Вим Хоф, използва ума и дишането си, за да контролира тялото си. Това ще имат шанс да разберат българите на специален семинар в началото на август.

Вим Хоф държи 26 световни рекорда на Гинес. През 2007 г. достига до 7200 м. надморска височина на връх Еверест, носейки само шорти и обувки. През 2009 г. изкачва връх Килиманджаро в рамките на два дни - отново по къси панталони. Завършва пълния маратон в пустинята Намиб - без да консумира и капка вода. Вим Хоф е роден на 20 април 1959 г. в Ситард.

Губи съпругата си, страдаща от депресия, което го води стъпка по стъпка до откриването на метода, известен по целия свят като метода "Вим Хоф" или "Метода на Ледения човек" - полезен за физическото, ментално и емоционално здрав, който се отразява изключително благоприятно при тежки физически натоварвания и при спортисти.

В България пристига дясната ръка на Вим Хоф, сертифицирам Вим Хоф инструктор 3-то ниво. Той ще бъде водещ на семинара, който ще се проведе на 3 и 4 август на къмпинг Гора до Градина край Созопол.

Редица световноизвестни личности практикуват метода на "Ледения човек", а в началото на август и в България желаещите ще имат шанса да се запознаят с трите основни стълба на метода на Вим Хоф - техника на дишане, излагане на студ и ангажираност.