Бележитият полузащитник на Рома Даниеле Де Роси не скри разочарованието си от загубата с 1:2 от Шахтьор Донецк в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига. След края на мача футболистът на "вълците" заяви, че тимът е престанал да се бори за победата, след като е допуснал изравнителното попадение в 52-ата минута на срещата.

Шахтьор със страхотна игра и обрат срещу Рома

Украинският отбор направи пълен обрат от 0:1 до 2:1, за да стигне до крайния успех в двубоя. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, а интригата остава в пълна степен за реванша на „Олимпико“. Рома поведе с гол на Ченгиз Юндер в 41-та минута. Факундо Ферейра изравни в 52-та минута. Второто попадение за украинския тим реализира Фред в 71-та минута. 

"Изиграхме много добро първо полувреме. След това допуснахме гол след груба грешка, която не биваше да допускаме и спряхме да играем. Тимът на Шахтьор е много силен и ще трябва да анализираме много добре грешките си. Все пак да не забравяме, че все още сме в надпреварата, въпреки резултата. Трябва да изиграем страхотен мач в Рим", коментира Де Роси.