Рома претърпя болезнена издънка в гостуването на Каляри и записа трети пореден мач без успех в Серия А. "Вълците" профукаха два чисти гола аванс в самия край на мача в Сардиния, като допуснаха съперникът им да изравни за 2:2, след като беше останал с деветима души на терена.

Брайън Кристанте и Александър Коларов дадоха още преди почивката аванс, който трябваше да е достатъчен на гостите за успеха. Но в края се разрази истинска драма. Артур Йоница намали в 85-та минута,  а в продължението настъпи и драмата. 

Тогава Паоло Фараго от Каляри получи втори жълт картон, а Дарио Сърна беше изгонен с директен червен. И когато всичко трябваше да свърши, Марко Сау обля с леден душ всички от Рома и оформи крайното 2:2 в последната секунда на мача.  

Иначе "джалоросите" взеха аванс след по-малко от четвърт час игра. В 14-та минута Брайън Кристанте получи една топка пред наказателното поле и с мощен шут от границата му препарира вратаря на съперника за 1:0. 

Веднага след това Ченгиз Юндер направи пропуск за Рома, но гостите взеха своето в 41-та минута с второто си попадение. Тогава Александър Коларов от пряк свободен удар беше безпощаден и направи 2:0 точно преди почивката. 

Макар че точно преди изтичането на 45-те минути Диего Фариас пропусна първото изгодно положение за Каляри, но вратарят на "джалоросите" Робин Олсен беше непоколебим и отрази. Така почивката дойде при два чисти гола аванс за гостите. 

В 52-та минута Никола Дзаниоло изпусна да реши всичко с трети гол за "вълците", след като мощният му удар от дистанция беше избит от вратаря. В 69-та минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Александър Коларов, но повторенията с ВАР показаха, че такава няма. 

Каляри започна обрата си в 85-та минута. Тогава Жоао Педро центрира от корнер, а след кратко разбъркване Артур Йоница се разписа за 1:2. По всичко изглеждаше, че това ще е крайният резултат, особено след изгоняванията на Паоло Фараго и Дарио Сърна в продължението. 

Но когато "вълците" бяха готови да приемат поздравления, Марко Сау беше изведен зад защитата им, напредна сам срещу вратаря и с хладнокръвен удар покрай него го преодоля за крайното 2:2 и сложи точка на спора.  

След тази развръзка Рома събра 21 точки и продължава серията си без победа. Каляри остава в средата на таблицата със своите 17.