Отборът на Рома претърпя изненадваща загуба с 0:2 при гостуването на Парма в двубой от 12-тич кръг на Серия А. Головете за домакините отбелязаха Матия Спрокати и Андреас Корнелиус. 

Първото полувреме на двубоя предостави доста положения и пред двете врати. С пропуски пред вратата на "римските вълци" се отчетоха Корнелиус, Матео Скоцарела и Рикардо Галиоло. Момчетата на Паолу Фонсека също направиха значими пропуски, сред които на Николо Дзаниоло и Джъстин Клуиверт. 

През втората част Парма нанесе два решителни удара, с които спечелиха двубоя. В 67-та минута Галиоло намери с центриране в наказателното поле Матео Спрокати, който с не особено чист удар все пак намери далечния ъгъл на вратата на По Лопес, за да открие резултата. 

В последната трета минута на добавеното време момчетата на Роберто Д'Аверса стигнаха и до второ попадение. След бърза контраатака аржентинецът Хернани намери Андреас Корнелиус, който с феноменален шут разтреля Лопес за втори път, за да оформи и крайното 2:0. 

По този начин Рома изпадна от топ 4 в класирането на Серия А, като заема 6-та позиция с 22 точки. Парма, от своя страна, се изкачи до 8-та позиция с актив от 17 точки след 12 мача.