Звездата на Рома Лоренцо Пелегрини успокои феновете на тима, след като заяви, че няма по-добро усещане от това да носиш фланелката на „джалоросите“. 23-годишният играч е изиграл 18 мача през този сезон, като е отбелязал един гол и е дал девет асистенции в Серия А. Националът на Италия е свързан с изхода от „Олимпико“ заради силните си изяви, въпреки че има договор до юни 2022 година с Рома.

Той също така има клауза за откупуване в размер на 30 милиона евро, включена в договора на полузащитника. Сега обаче играчът разкри, че е щастлив в Рома. По време на принудителната пауза в италианския футбол заради пандемията с кронавриус Пелегрини разкри, че иска да облече екипа на Рома възможно най-скоро.

„Липсва ми най-доброто чувство от всички“, каза Пелегрини пред „Corriere di Roma“.

„За мен няма по-добро усещане от това да играеш с фланелката на Рома“, добави още той.

В социалната мрежа „Twitter“ Пелегрини разкри, че най-добрият му момент от миналия сезон е бил в дербито срещу Лацио.

„Дербито е един от мачовете, които си спомням с удоволствие от миналия сезон. Бяхме в средата на сложен период и предизвикателството с Лацио можеше да бъде повратна точка и отчасти беше същото и за мен лично. Помислете какво означава момче от Рим, като цялото семейство са романисти, да влезе в дербито и да вкара в такъв труден момент за отбора“, сподели още Лоренцо Пелегрини.