Шефът на съдиите в Серия А Марчело Ники без никакви условности призна, че реферите на неделния супер сблъсък от калчото между Рома и Интер е бил белязан от „невъобразима грешка”, която е лишила римляните от втора дузпа в мача.

Срещата на „Олимпико” приключи при 2:2 и макар равенството да бе фиксирано чрез точно изпълнения от Александър Коларов наказателен удар, „джалоросите” имаха съвсем основателни претенции за отсъждането на такъв още през първото полувреме, при това само 30 секунди преди откриващия гол на Кейта Балде Диао за Интер.

Тогава Николо Дзаниоло беше препънат от Данило Д’Амброзио в наказателното поле, ала въпреки наличието на системата за видеоарбитраж (ВАР) главният арбитър Джанлука Роки не получи сигнал за нередност, която е можеше лично да преразгледа. Логично след мача президентът на Рома Джеймс Палота беше бесен и нарече случилото се „подигравка” и „пълен срам”.

Босът на Рома: ВАР е подигравка, истински срам

„Няма какво да кажа, освен да отбележа, че има невъобразима грешка, с която ще занимаем по съответния ред”, заяви Ники. „Това е непростима грешка, но сега трябва да отгърнем страницата и да си говорим отново за футбол.”

Тоти и Спалети напомниха за хлада помежду си

„Става дума за един нещастен инцидент, който просто се случи. Този, който отговаря за контрола, ще разгледа ситуацията и ще вземе нужните мерки”, добави Марчело Ники.