Отборът на Рома се наложи с 3:1 над СПАЛ в двубой от 16-и кръг на Серия А. Гостите изненадващо откриха резултата в края на първата част чрез попадение на Андреа Петаня, който бе точен от дузпа. В началото на второто полувреме обаче домакините възстановиха равенството чрез Лоренцо Пелегрини. В 66-а минута Диего Пероти оформи пълния обрат в срещата, а в края Хенрих Мхитарян оформи крайното 3:1. 

Рома влезе ударно в срещата, като още във втората минута Диего Пероти имаше шанс да открие резултата, но топката облиза лявата греда. 

Последваха куп пропуски за домакините. В 14-ата минута Един Джеко овладя късо подаване и с удар от средно разстояние пробва да преодолее вратаря, но топката премина встрани от дясната греда. 

Малко по-късно Пелегрини направи страхотен пропуск, след като волето му отиде право в ръцете на Етрит Бериша. 

В края на първата част Александър Коларов извърши нарушение, за което отборът на СПАЛ бе възнаграден с дузпа. Точен от бялата точка бе Андреа Петаня, който хитро изчака Пау Лопес да се хвърли и след това заби топката в долния лъв ъгъл на вратата. 

През втората част Лоренцо Пелегрини поде още по-голяма активност на домакините. В 53-ата минута Пелегрини пое топката в празното пространство и от границата на наказателното поле реализира за 1:1. 

Изравняването изнерви гостите и в 65-ата минута Франческо Викари събори непозволено съперник, за което съдията отсъди наказателен удар за Рома. Диего Пероти се нагърби с изпълнението на дузпата и изпрати кълбото в мрежата на Бериша, оформяйки пълния обрат. 

В 78-ата минута Петаня се свлече на земята след съприкосновение с противников футболист, но съдията подмина ситуацията. 

В 83-ата Хенрих Мхитарян оформи крайното 3:1, след като овладя страхотен пас на Алесандро Флоренци. 

Така "вълците" са четвърти в класирането с актив от 32 точки, а СПАЛ продължава да е на дъното с единствените 9 пункта.