Рома постигна важна победа на иначе негостопримерния „Артемио Франки” – 4:2 над Фиорентина в мач от 12-ия кръг на Серия А.

Мачът във Флоренция бе прекрасно шоу на офанзивния футбол като и двата отбора не се притесняваха да търсят вратата на съперника. До последно успехът на „джалоросите” бе под въпрос, след като авансът им бе от само един гол преди Даниеле Пероти да оформи крайното 4:2 в 87-ата минута.

Головете започнаха още от 5-ата минута, когато Стефан Ел Шаарави пусна хитро в опразненото пространство към Жерсон, който реализира покрай Марко Спортиело.

Домакините реагираха бързо и 4 минути по-късно изравниха чрез Жордан Верету, който засече класно прострелен пас по земя от Жил Диас.

Ел Шаарави бе близо до попадението малко по-късно, но пък това отново направи Жерсон. След точно половин час игра той реализира с точен изстрел в долния десен ъгъл.

До края на полувремето обаче „виолетовите” изравниха за втори път. Кристиано Бираги центрира хитро към връхлитащия Джовани Симеоне, който майсторски с глава реализира за 2:2. Федерико Киеза пък можеше и даде аванс за Фиорентина, но Алисон се отчете с чудесно спасяване.

Само 5 минути след подновяването на играта бе ред за трето повеждане от страна на гостите. То дойде малко случайно като след центриране от корнер на Александър Коларов, топката рикошира от тялото на Костас Манолас и вкара за 3:2.

В 61-ата минута Жил Диас бе много близо до 3:3, но ударът му мина точно над напречната греда.

В следващите минути домакините не успяха да стигнат до много опасности, а точката на спора дойде в 87-ата минута, когато Раджа Наинголан намери оставения сам Диего Пероти, който с контролиран шут реализира за 4:2.

Със спечелените три точки Рома вече има актив от 27, с които е на пето място. Фиорентина е на 9-а позиция с 16.

В другите мачове:

Каляри - Верона 2:1
Киево - Наполи 0:0
Ювентус - Беневенто 2:1

Мачът Лацио - Удинезе бе отложен заради бурите в Италия.

Юве за малко да сътвори гафа на сезона

Пороите в Италия отложиха мач от Серия А