В напълно типичен стил реагира президентът на Рома Джеймс Палота, след като научи, че УЕФА насрочи дата за обсъждането на неговото наказание след острите коментари на бизнесмена във връзка със арбитрите и липсата на система за видеоарбитраж (ВАР) в Шампионската лига. Американецът с италианско потекло, заяви че „умира от смях” заради стартирането на дисциплинарното производство.

УЕФА ще наказва президента на УЕФА след финала в ШЛ

УЕФА ще подведе Палота под отговорност за неприлично поведение, след като той се изказа доста остро по адрес на Дамир Скомина и неговата реферска бригада, която ръководи реванша срещу Ливърпул (4:2) от полуфиналите в турнира.

„Изненадан съм от откриването на това дисциплинарно производство”, призна Палота пред италианските медии. „За мен поведението на УЕФА е неподходящо. Какво си мисля ли? Умирам от смях.”

„Властите, Италианският олимпийски комитет и Рома гарантираха професионализъм, какъвто не съм виждал при каквото и да е спортно събитие преди. Няма как да бъдем по-горди от нашите фенове и града”, заяви още Палота.