Въпреки че отборът му беше помлян с 2:5 от Ливърпул на "Анфийлд" в първия полуфинал в Шампионската лига, старши треньорът на Рома Еузебио ди Франческо все още вярва в класирането на финала. Според него тези три гола пасив могат да бъдат наваксани на "Олимпико". 

Нещата стояха по същия начин и на 1/4-финалите, когато "вълците" паднаха с 1:4 от Барселона и всички ги бяха отписали за ответния сблъсък. Но в Рим те сътвориха чудото и след 3:0 си осигуриха полуфинал. Сега "джалоросите" искат да повторят този подвиг. 

"И преди мача с Барселона го казах, казвам го и сега - вярвам напълно в нашите шансове да продължим напред. Днес по едно време отборът загуби изцяло увереността си, направи прекалено много грешки, но това не трябва да ни влияе за ответния мач."

"Обещавам ви да видите съвсем различен отбор на Рома в реванша. Ако губиш често топката, както правехме в този мач, нормално е да получаваш голове. Но ние стигнахме до това ниво, защото не се предадохме нито за миг и водехме здрави битки с далеч по-талантливи състави."

"Днес направихме задачата на Ливърпул много лесна, защото губехме лесно топката. Всеки техен гол стана след атака, в която ние им подаряваме топката. На реванша това няма да е така", заяви Ди Франческо.