Президентът на Рома Джеймс Палота ще трябва да почака, за да научи какво наказание ще му наложи УЕФА след неговите остри коментари, придружили отпадането на „джалоросите” от полуфиналите в Шампионската лига.

Римляните отстъпиха на Ливърпул с 6:7 общ резултат, като тифозите и Палота останаха крайно недоволни от съдийството на словенеца Дамир Скомина. Италианците претендират за две неотсъдени дузпи, извън тази, която получиха в края на мача. Според тях при ситуацията в 63-ата минута, когато Трент Александър-Арнолд си послужи с ръка пред голлинията, за да спре шут към вратата, наказателният удар е трябвало да бъде придружен и с червен картон за англичанина.

Наказание заплашва боса на Рома

Всичко това накара Палота да призове разпалено за въвеждането на системата за видеоарбитраж (ВАР), каквато през следващия сезон в евротурнирите няма да има. „Ако нямаме ВАР в Шампионската лига, то да се случват подобни неща е абсолютна шега”, възкликна босът на „вълците”.

Президентът на Рома за хулиганите: Ши***и малоумници!

Сега тъкмо тази реплика може да му коства наказание. То обаче няма да бъде наложено по-рано от 31-и май или иначе казано – 5 дни след финала в ШЛ между Ливърпул и Реал Мадрид. Тогава Дисциплинарният панел на УЕФА ще проведе заседание по случая.