Голямата звезда на Рома Един Джеко очевидно търси начин да смени клубната си принадлежност след вътрешните сътресения при „джалоросите”. Медиите в Италия гръмнаха с новината, че босненският голаджия вече бил уточнил личните си условия с Уест Хем. За да се случи трансферът обаче лондончани трябва да платят 20 милиона евро.

Договорът на 33-годишния футболист изтича в края на следващата кампания, а явно римляните ще се насочат към откриването на по-перспективен заместник. Затова и на Джеко няма да бъде предложено да поднови споразумението.

„Ил Темпо” твърди, че бившият играч на Манчестър Сити също се оглежда в търсене на нови хоризонти. Изданието добавя, че Уест Хем е готов да плаща на нападателя същата заплата, която той взима сега на „Олимпико”, за срок от 2 години.

На този етап Рома се дърпа от сделка и стои твърдо зад претенциите си да получи трансферна сума за Джеко. „Вълците” опитват да избият вложеното в привличането на играча, за когото платиха 15 милиона евро на Манчестър Сити през 2015-а.

През настоящата кампания ветеранът изпитва затруднения пред гола, като има едва 12 гола в 32 мача на всички фронтове.