Спортният директор на Рома Рамон Родригес Вердехо-Мончи увери феновете на тима, че продажбата на Кевин Строотман в Олимпик Марсилия е съвместно решение на клуба и футболиста. Тези думи идват, за да опровергаят повсеместните информации в Италия, че холандецът на практика е бил заставен да премине във френския тим против волята си.

Още снощи Строотман отпътува за Франция, където трябва да приключи последните детайли по сделката. Тя ще вкара в касата на Рома 25 милиона евро плюс евентуално още 3 милиона под формата на бонуси.

Сумата обаче едва ли може да успокои тръгналите вече брожения сред феновете. Те не са доволни, че един от ключовите халфове на тима е продаден след затварянето на трансферния прозорец за Серия А (17-и август – б.р.), което значи, че не може да му бъде осигурен заместник в този момент. По-рано през лятото римляните се разделиха и с Раджа Наинголан, който подсили пряк конкурент като Интер.

„През миналия сезон Кевин изигра 42 мача. Той е страхотен футболист, но това решение беше взето съвместно от клуб, треньор и играч”, коментира Мончи пред „Скай Италия”.

„Не искам да навлизам в техническите, икономическите или тактическите детайли. Ако играеш в Рома, това е, защото искаш да бъдеш тук. Никой не му опирал пистолет в главата с цел да го прогони. Когато тази оферта изникна, всички решихме да действаме по нея”, допълни испанецът.

Още по темата:

Босът на Рома: Нямаме нужда от заместник на Строотман

Френски милиони привлякоха интереса на Рома и Строотман

Разнопосочни данни около Марсилия, Строотман и Рома

Строотман пред приятели: Рома ме продаде